شناخت مخاطب پرسونای مخاطبین
این یک اصل کلی است، برای شروع برنامه بازاریابی باید ابتدا مخاطب خود را بشناسید.
شاید قبلا دسته بندی های کلی برای شناخت مخاطبین پاسخ گوی نیاز بازاریابان بود، اما امروزه با بالا رفتن دقت دیجیتال مارکتینگ و پر رنگ تر شدن بحث پرسونای مخاطبین، لزوم شناخت و طبقه بندی جزیی تر آنها از طریق تیپ شناسی شخصیت و نوع زندگی بیشتر حس می شود.
پرسونای خریدار درخلال تحقیقات، تجزیه و تحلیل و بررسی مشتریان قبلی ما خلق می شود. پرسونا عاملی است که بینش و چارچوب ذهنی مناسبی از اینکه چه کسانی مشتریان بالقوه شما هستند؛ ایجاد می کند و مسیر درست را برای ایجاد محتوای مناسب به شما نشان می دهند.
برای نوشتن پرسونای مخاطبین روش ها و اصولی وجود دارد که توضیحش توی این مطلب شاید لازم نباشه، به زبان خیلی ساده میتونید توی این لینک دربارش مطالعه کنید.
http://webbranding.org/internet-marketing/principles-internet-marketing/persona-sohrab-sepehri/
اما تجربه ما از نوشتن پرسونا در صنعت دارو و پزشکی رو توی ادامه مطلب مینویسم :
در صنعت پزشکی و دارویی ما سه دسته مخاطب اصلی داریم
- پزشکان
- داروخانه ها
- مشتریان نهایی یا بیماران
یک برنامه بازاریابی خوب، باید تمامی این مخاطبین رو تغذیه اطلاعاتی کنه. دسته بندی پزشکان :
در بازار دارو، پزشکان نقش بسیار مهمی در میزان مصرف یک دارو داشته و عاملی تعیین کننده برای تقویت یا حذف یک برند از بازار هستند. بیشتر شرکت های دارویی با در نظر گرفتن این موضوع، اقدام به ویزیت علمی محصولات خود میکنند که نتیجه مناسبی هم داشته، اما باید بدانیم که برای ورود به فضای آنلاین هم دانستن پرسونای پزشکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است،یک دسته بندی کلی از انواع پزشکان در ادامه ارائه میشود این دسته بندی با توجه به تجربیات یک MED-REP با تجربه نوشته شده، خیلی ممنون میشم اگر دسته بندی دیگه ای رو بهش برخورد کردید در نظرات بنویسید که دوستان و ما استفاده کنیم.
پزشکی که به تکنولوژی علاقه دارد، معمولا این دسته از پزشکان اعتقاد دارند که همه چیز را میدانند و اگر مطلبی را ندانند فورا در اینترنت به دنبال پاسخ خواهند گشت. این پزشکان تارگت اصلی برنامه های آنلاین هستند و در صورتی که اطلاعات خوبی در اختیار آنها قرار بگیرد تاثیر زیادی در بازدهی این برنامه ها خواهند داشت.
این نوع دکتر اعتقاد دارد که ھر چیزی، قدیمی اش خوب است و معمولا مسن بوده و در حدود ۳۰ تا ۴۰ سال تجربه دارد. اگر محصول جدید یا ناشناخته ای را برای معرفی نزد آنان ببرید، حتما آن را جدی نگرفته و ھنوز بر داروھای قدیمی و اثر بھتر آنان اصرار می ورزند ( مثلا قرصی به نام “کاشی کالمین” که در دھه ۳۰,۴۰ ، برای سردرد تجویز می شده و امروزه وجود خارجی ندارد را بھتر از داروھای جدید می داند. اگر شما پزشک ھستید حتما این اسم تا حالا به گوشتان ھم نخورده است.)
. برای متقاعد نمودن این نوع دکتر، باید محصول یا خدمت به صورت کامل و موثر تشریح نمایید. به قول یک ضرب مثل آمریکایی که می گوید old is gold.میزان ثبات این افراد در نحوه نوشتن نسخه ھا بسیار زیاد است، زیرا که متکی بر داروھا و رو شھای قدیمی است. اگر بتوانید این دسته از دکترھا را متقاعد سازید، حتما حجم فروشتان چندین برابر خواھد شد.در بازاریابی دیجیتال نیز این نوع پزشکان سخت تر متقاعد می شوند، ارسال ایمیل اطلاع رسانی و مقالات مرتبط به صورت منظم میتواند تاثیر خوبی روی این گونه پزشکان داشته باشد.
دسته از دکترھا خیلی راحت متقاعد شده و البته تکنولوژی باز نیز ھستند. این نوع دکترھا بین ۳۰ تا ۴۰ سال سن دارند. این نوع از دکترھا خیلی دوست داشتنی هستند و به راحتی می توان با آنان ارتباط مناسب برقرار نمود و با دادن یک کادو خیلی ساده با آنان دوست شد. برای این پزشکان در مناسبت ھای ایمیل مناسبتی ارسال نمایید.با این دکترھا، حتما به اھداف فروشتان خواھبد رسید.در فضای آنلاین هم میتوانید آنها را با بیشتر برنامه های بازاریابی خود درگیر کنید، معمولا آنها علاقه به مطالعه مقالات علمی هستند و یکی از بهترین گزینه ها برای E-Sampling و E-Detailing خواهند بود.
این نوع از دکترھا Med Repکمکی بزرگ ھستند.بسیار با پزشکانی برخورد نموده ام که خود در سال ھای اولیه کارشان با مشکلات زیادی روبرو شده اند و اکنون می خواھند به Med Rep، کمک نمایند تا وی زود موفق شده و در این جنگ کامیاب باشد و یا به دنبال رضایت درونی از طریق کمک به دیگری ھستند. این دکتر به شما قول می دھد که حتما داروی شما تجویز نماید و واقعا تمام سعی خویش را خواھد نمود. اما وی با ھمه بازاریابان دارو به این گونه برخورد خواھد نمود، پس تنھا محصول شما را نسخه نخواھد نمود و ھر بازاریابی که به وی مراجعه کند، به نوعی موفق است و دسته خالی نخواھد رفت. این پزشکان به کمپین های اینترنتی هم پاسخ خوبی میدهند، اگر از آنها بخواهید وارد کامیونیتی خاصی شود یا ابزارهای دیجیتالی معرفی دارو را امتحان کنند احتمال نه شنیدن از آنها خیلی کم است.
آنان پزشکانی ھستند که در شھر خود بسیار معروف شده و بسیار حاذق هستند. پس حتما یک بازاریاب علاقه دارد که این دکتر، دارو یا خدمات پزشکی وی را به بیمار توصیه نماید. اما ھنگامی که به این پزشکان مراجعه می نمایید چه اتفاقی می افتد؟
این دکتر بیش ازآنچه که شما میدانید در خصوص محصول یا خدمت شما میداند و اطلاعات شما را تکمیل کرد و شما را با سرافکندگی از محل طبابتش به بیرون راھنمایی می نماید. این پزشک سرشار از اعتمادبه نفس است، زیرا که بسیار موفق بوده و دانش کافی برای درمان بیمار را دارد. وارد نمودن یک دارو به نسخه این پزشک بسیار سخت است. در فضای مجازی اما می توان از این تهدید برای ایجاد فرصت استفاده کرد، یعنی چه ؟ فرض کنید ما میدانیم که پزشکی حاذق و مشهور است، به اصطلاح KOL ، احتمالا درصد بالایی از این پزشکان به دنبال تکنولوژی های جدید، صرف وقت کمتر و گرفتن اطلاعات بیشتر خواهند بود، رساندن این پیام و اطلاعات به آنها از طریق برنامه های ویزیت علمی مجازی می تواند برای آنها جذاب باشد و داروی شرکت راهی به نسخه هایشان پیدا کند.
این مطالب پایه نوشتن پرسونای پزشکان بود، یک نمونه از پرسونای یک پزشک رو براتون همین جا ارسال میکنم تا متوجه باشید که چقدر باید برای این اطلاعات وقت گذاشت و ریز شد.
در یک مطلب جداگانه راجع به پرسونای بیماران خواهم نوشت....
پ.ن (حق کپی رایت) - دسته بندی ارایه شده بر پایه مطالب این وب سایت نوشته شده و با علم دیجیتال تلفیق شده...
https://iranmct.com/news/%DB%8C%DA%A9-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%A8%D8%A7-5-%D9%86%D9%88%D8%B9-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF-%D9%86%D9%85%D9%88%D8%AF